Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Trociniak


Składniki:
3 jajka
3/4 szkl. cukru
3/4 szkl. mąki ziemniaczanej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Krem:
1/2 l mleka
1 op. cukru waniliowego
1 szkl cukru
po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
kostka masła

Masa jabłkowa:
3 galaretki agrestowe (ja dałam brzoskwiniowe i tez bylo pyszne)
1 l wody
5 jabłek

Wierzch:
op. wiórków kokosowych
2 łyżki masła
2 łyżki cukru

Wykonanie:
Z podanych składników ubijamy ciasto i pieczemy biszkopt.
Z 1/2 l mleka odlewamy 1/2 szkl i rozpuszczamy w nim obie mąki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Wlewamy mleko z mąką. Gotujemy. Gdy ostygnie, ucieramy z masłem.
W 1 l wody rozpuszczamy 3 galaretki i studzimy. Gdy zacznie gęstnieć, dodajemy 5 startych jabłek i mieszamy.
Biszkopt smarujemy połową masy budyniowej, wykładamy masę jabłkową. Chłodzimy
Roztapiamy 2 łyżki masła. Prażymy na nim wiórki kokosowe z cukrem. Studzimy.
Gdy masa w lodówce mocno stężeje, wykładamy drugą połowę masy budyniowej i posypujemy zimnym kokosem z cukrem.


Przesłane przez Dorotka777
Zdjęcia Czorcik