Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Okrągłe ciasteczka szpinakowe


Składniki:
0,5 szklanki mąki kukurydzianej
0,5 szklanki mąki ryżowej
50 g margaryny bezmlecznej
0,33 szklanki wody
3 czubate łyżki Misiowy Ogródek purée ryżowe z ziemniakami i dynią
1 łyżka przegotowanego szpinaku

Wykonanie:
Na głęboki talerz wyjmij margarynę (nie może być twarda, prosto z lodówki). Dodaj mąkę, posiekaj wszystko nożem. Do wody wsyp purée i dodaj do mąki wymieszanej z margaryną. Zagnieć ciasto. Uformuj kulkę, włóż w czystą torebkę śniadaniową i wsadź do zamrażalnika na 15 minut. Posmaruj olejem średniej wielkości blachę. Po wyjęciu ciasta z lodówki odrywaj z niego małe kawałeczki o grubości ok. 1 cm. Ciasteczka układaj na blasze. Piecz w piekarniku o temperaturze 200 stopni C przez 15 minut. Z tej porcji wychodzi ok. 20 ciasteczek o śr. 2-3 cm.

Przesłane przez Iza3011