Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Pierogi szpinakowe


Składniki:
0,5 szklanki Misiowy Ogródek purée ryżowe z ziemniakami i szpinakiem
ok. 1,5 szklanki mąki PPK*
łyżeczka oleju
sól
woda
150g ugotowanego, utartego szpinaku
1 ugotowane jajko

Wykonanie:
Purée uzupełnij wodą do pełnej szklanki, wymieszaj, dodaj olej, sól, mąkę. Zagnieć ciasto (powinno mieć konsystencję jak na pierogi). Mąki dodaj tyle, żeby ciasto nie kleiło się do rąk. Uformuj większy wałek. Pokrój na równe kawałki. Z każdego uformuj placuszek, włóż szpinak dokładnie wymieszany z ugotowanym i przetartym na najmniejszej tarce jajkiem, zaklej. Wrzuć na wrzącą osoloną wodę i gotuj od wypłynięcia 5-8 minut.
Najlepiej gotować od razu, jeśli muszą „czekać”- połóż je na talerzu z mąką.

Przesłane przez Iza3011