
Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Ziemniaczki z boczkiem i sosikiem
Ziemniaczki okrągłe dokładnie umyć i wyszorować szorstką ściereczką.Przeciąć na pół,pomiędzy połówki włożyć plasterek sera zółtego i całość owinąć boczkiem.Posypać szczyptą soli i czosnku suszonego,zawinąć w folię aluminiową.
Włożyć do piekarnika na 20 minut na 180 stopni,następnie włożyć do węgla na grill’u.
Sos:
mały słoik majonezu,
2 łyzki musztardy sarepskiej
6 ząbków czosnku
dużo koperku
średnia śmietana 18%
Koperek drobno pokroić,czosnek przepuścić przez praskę dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Po upieczeniu ziemniaczków,wyciagnąć je z folii i oblać sosem.
Przesłane przez Madzia
