Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Ptasie mleczko na biszkopcie


Składniki:
5 jajek
5 kopiatych łyżek cukru
5 kopiatych łyżek mąki krupczatki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 śnieżki
400 ml mleka
5 galaretek
puszka brzoskwiń (mogą być inne owoce)

Wykonanie:
Upiec biszkopt: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodawać powoli cukier i dalej ubijać. Zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka, a na końcu po łyżce mąki i proszek do pieczenia. Piec w 180 stopniach przez 12-14 minut.
2 galaretki rozpuścić w 1 szklance wody. Kiedy galaretka zacznie tężeć, ubić śnieżki i dodawać powoli galaretkę (nie może być za rzadka, bo masa pójdzie w wodę, ani za bardzo zalęgnięta bo zostaną grudy). Do masy dodać pokrojone brzoskwinie, wymieszać, wyłożyć na biszkopt i włożyć do lodówki. Pozostałe 3 galaretki rozpuścić w 5 szklankach wody, gdy zaczną tężeć wylać na ptasie mleczko.
Smacznego!



Przesłane przez Ania000