Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Ciasto na ciepło – przepis z Francji


Składniki:
Ciasto kruche:
70 dkg mąki
1 i 1/2 margaryny
6 łyżek cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 żółtek

Owoce:
śliwki,
brzoskwinie z puszki,
jabłka, czy dowolnie wiśnie itp, mogą być świeże lub z kompotu

Masa:
1 i 1/2 szklanki śmietany
4 jajka
4 łyżki cukru
cukier waniliowy
szczypta soli

Wykonanie:
Wyrobić ciasto, na blaszce po nakłuwać na to owoce piec do momentu jak brzegi będą rumiane, wtedy wlać zmiksowaną masę i piec aż będzie widać że się brązowi i zetnie. Podawać ciepłe, później można odgrzać w mikrofali.

Przesłane przez Kolosianka