Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Śledzie w sosie chrzanowym


składniki:
ajko ugotowane na twardo 2 szt
gęsta śmietana 1 kubek
jogurt 1 kubek
majonez 3 łyżki
chrzan 2-3 łyżki
rodzynki 1 garść
sok z połówki cytryny 1 szt
matiasy 6-8 szt
sól, pieprz, koperek sporo

Wykonanie:
Filety opłukać, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Rodzynki wrzucić na 3 minuty do wrzącej wody, odsączyć, ostudzić. Posiekać jajka, wrzuciś do matjasów i rodzynek.
Wymieszać śmietanę z jogurtem, majonezem i chrzanem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i koperkiem. Odstawić do lodówki na kilka godzin.



Przesłane przez Złota