Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Pieczone jabłka


Składniki:
– 6 średnich dosyć twardych jabłek
– rodzynki
– miód/cukier
– cynamon

Wykonanie:
Jabłka umyć, odciąć wierzchołek dosyć płytko. Ostrym nożem wykroić gniazdo nasienne. Pusty środek wysypać cynamonem, uzupełnić rodzynkami, na wierzch dać łyżeczkę miodu albo cukru( ilość w zależności od stopnia kwaśności jabłek) przykryć „czapeczką” docisnąć.
Jabłka ułożyć w żaroodpornym naczyniu, podlać odrobiną wody. Włożyć bez przykrycia do nagrzanego do 180/200 stopni piekarnika. Piec ok 20-30min aż jabłka będą miękkie Czas zależy od tego, jakie jabłka są duże.

Przesłane przez Czorcik