Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Postne trójkąciki francuskie


Składniki:
opak. ciasta francuskiego
10dag ugotowanej kaszy gryczanej
20dag półtłustego twarogu
1-2 łyżki śmietany
mała cebulka (ja zamiast tego dałam kosteczkę cebulową Knorr)
przyprawy wedle uznania (sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany)
białko

Wykonanie:
Farsz: mieszamy twaróg z kaszą gryczaną, dodajemy śmietanę, podsmażoną, posiekaną cebulkę i doprawiamy do smaku. Kroimy ciasto na kwadraty o boku ok.8cm. Na każdym kładziemy 1-2 łyżeczki farszu, składamy na pół po przekątnej i dokładnie zlepiamy dociskając widelcem. Trójkąty smarujemy białkiem (ja ten krok sobie darowałam) i pieczemy około 25 minut na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 200 stopni.

Przesłane przez Ryma