Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Papryka pieczona z fetą i migdałami


Składniki:
8 czerwonych lub żółtych papryk (albo pół na pół),
200 g fety,
sok z cytryny,
1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia,
75 g migdałów w płatkach (można je uprażyć na suchej patelni przez jedną,dwie minutki),
2 łyżki naci pietruszki
świeży pieprz

Wykonanie:
Paprykę w całości wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 30 minut. Gdy skórka papryki będzie już popękana i brązowa wyjmujemy ją do miski i nakrywamy folią ( lub po prostu wkładamy do woreczka foliowego ) na 10-20 minut. Po tym czasie obieramy papryki ze skórki. Następnie kroimy lub rwiemy ją na dość duże kawałki i układamy na półmisku. Na tak przygotowaną paprykę kruszymy fetę, sypiemy migdały i posiekaną pietruszkę. Na koniec polewamy oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny. Świeżo zmielony pieprz będzie jak kropka nad „i”.

Przesłane przez Asara