Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Kapusta z grochem


Składniki:

1/2 kg kapusty kiszonej
200g grochu połówki
120g boczku wędzonego
2 cebule
2 łyżeczki mąki
ziele angielskie
liść laurowy
sól
papryka
pieprz


Wykonanie:

Groch moczyć przez 8 godzin, a następnie ugotować do miękkości. W oddzielnym garnku ugotować kapustę, dodać ziele angielskie, liście laurowe i połączyć z grochem. Doprawić pieprzem, solą i papryką. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć i wyjąć, a na tłuszczu usmażyć posiekaną cebulkę. Dodać mąkę, wymieszać, rozprowadzić 4 łyżkami wody i połączyć z kapustą i grochem. Gotować jeszcze ok. 10 minut. Podawać z podsmażonym boczkiem.

Przesłane przez Moni27