Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Piersi indycze pieczone


Składniki:

1,5 kg piersi indyczych
100g boczku w plastrach
2 łyżki margaryny
100ml wermutu-biały
2-3 listki laurowe
tymianek
pieprz
sól

Wykonanie:

Piersi opłukać, osuszyć, pokroić na porcje, ułożyć w misce i zalać wermutem. Odstawić na noc w chłodne miejsce.
Rano wyjąć z wermutu, obsmażyć na margarynie (lub oleju) ze wszystkich stron. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, osolić, wlać wermut, w którym się moczyły, przykryć plastrami boczku i dodać przyprawy.
Naczynie przykryć pokrywką i piec 1,5 godz. w temp. 200 stop. (ja na oko) Zostawić w piekarniku do ostygnięcia.
Przed podaniem podgrzać przez 20 minut.

Przesłane przez rybci_a84