Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Deser z pieczonych jabłek


Składniki:

4 duże,twarde i kruche jabłka
4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki (może być tez brzoskwiniowy lub z aronii)
łyżka cukru pudru
cynamon
1 szklanka śmietanki kremowej
folia aluminiowa

Wykonanie:

Jabłka obrać, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne tak by owoce się nie rozpadły. Posypujemy połówki cynamonem i do każdej nakładamy dżem. Połówki jabłek zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 15-20 min. w temp 150 stopni. Jabłka możemy podawać na ciepło lub całkowicie wystudzić i wtedy przykrywamy pierzynka z ubitej z cukrem pudrem śmietanki. Tak przygotowane jabłka wkładamy wtedy do lodówki na parę minut.

Przesłane przez rybci_a84