Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Zapiekanka z piersią indyka


Składniki:
30 dag fileta z piersi indyka (ja miałam 40 )
20 dag makaronu rurki
1 puszka pomidorów bez skórki
2 ząbki czosnku
1 szklanka śmietany
2 łyżki startego żółtego sera (ja miałam więcej)
2 łyżki posiekanych pestek dyni
1 łyżka posiekanego koperku
sól, biały pieprz, bazylia. Olej do smażenia, masło do wysmarowania naczynia.

Wykonanie:
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą.Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na oleju. Śmietanę wymieszać z solą, pieprzem bazylią i posiekanym czosnkiem.
Makaron ułożyć w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu, na nim umieścić indyka oraz rozdrobnione pomidory. Składniki zalać sosem śmietanowym, posypać pestkami dyni i serem. Zapiekać około 30 min w temperaturze 170 stopni. Przed podaniem zapiekankę posypać koperkiem.

Przesłane przez trututu