Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Nadziewane papryczki


Składniki:
4 CZERWONE PAPRYKI LUB 2 ZIELONE I 2 CZERWONE,1 TOREBKA RYŻU,30 DAG PIECZAREK,1 CEBULA ŚREDNIEJ WIELKOŚCI,20 DAG MIĘSKA WIEPRZOWEGO NP KARCZKU (MOZE BYĆ BEZ MIĘSKA WTEDY NALEŻY DODAĆ WIĘCEJ PIECZAREK),10 DAG STARTEGO SERA ŻÓLTEGO,SÓL, PIEPRZ,MAGGI,ZIARENKA SMAKU ZIOLOWE LUB INNA PRZYPRAWA,ODROBINA MASELKA,OLIWY I WODY,ZIELENINKA NP.PIETRUSZKA LUB SZCZYPIOREK
SOS:
MALA CEBULKA,LYZKA MASLA,MALY KONCENTRAT POMIDOROWY W PUSZCE,3 LYZKI SMIETANY,2 LYZKI MĄKI,PIEPRZ,SÓL,MAGGI,VEGETTA,0,5 L WODY
Wykonanie:
ODKRAWAMY WIERZCH PAPRYCZEK,ALE TYLKO TYLE ŻEBY JE WYDRĄŻYC.WYDRĄŻONE PAPRYCZKI MYJEMY.RYŻ GOTUJEMY.MIĘSKO KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ I PODSMAŻAMY NA OLIWIE.DODAJEMY UMYTE I POKROJONE W PLASTERKI PIECZARKI I POKROJONĄ W KOSTKE CEBULĘ.PODSMAŻAMY WSZYSTKO TROSZKĘ.UGOTOWANY RYŻ WRZUCAMY NA MISECZKĘ I DODAJEMY DO NIEGO PODSMAŻONE MIĘSKO,PIECZARKI I CEBULĘ.FARSZ DOPRAWIAMY DO SMAKU TAK JAK CHCEMY,MOŻEMY DODAC ZIELENINĘ.PAPRYKI NADZIEWAMY FARSZEM I POSYPUJEMY GÓRĘ UTARTYM SEREM,TAK ABY PO ROZPUSZCZENIU „ZAMKNĄL” NASZE PAPRYKI. ŻAROODPORNE NACZYNIE SMARUJEMY MASLEM I PODLEWAMY ODROBNĄ WODY.UKLADAMY PIONOWO PAPRYKI I WSTAWIAMY DO ROZGRZANEGO PIEKARNIKA.DUSIMY DO MOMENTU AŻ PAPRYKI CALKOWICIE ZMIĘKNĄ.PILNUJEMY ŻEBY NAM SIĘ NIE PRZYPALILY CO JAKIŚ CZAS PODLEWAJĄC JE ODROBINĄ WODY.
SOS:
CEBULKE KROIMY W KOSTECZKE I PRZYSMAŻAMY AŻ DO ZARUMIENIENIA NA MASELKU.DO GARNKA WLEWAMY PÓL LITRA WODY,GOTUJEMY I DODAJEMY ZEZLOCONĄ CEBULE.GDY SIE ZAGOTUJE DODAJEMY PRZECIER POMIDOROWY I ŚMIETANĘ( ŻEBY SIĘ NIE ŚCIĘLA ROZTRZEPUJEMY JA W KUBKU DODAJAC PO TROCHU GORACA WODE).NA KONIEC DODAJEMY MAKE ROZMIESZANA W ZIMNEJ WODZIE.GOTUJEMY DOPRAWIAMY DO SMAKU.GDY SOS JEST NIE TAK GESTY JAK LUBIMY DODAJEMY MAKE.
GOTOWE PAPRYCZKI POLEWAMY PRZYGOTOWANYM SOSEM.
Przesłane przez Hanah