Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Risotto A’la Pirzonek


risotto-pirznka.jpg
Składniki i wykonanie:
2 szklanki ryżu zalać 3 szklankami wody i 1,5 szklanki bulionu z kostki,pod koniec gotowania dosypać 2 łyżeczki curry.usmażyć pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka (ok 30 dag) i wrzucić do gotowego już ryżu.podsmażyć pieczarki drobno skrojone (ok 20 dag) i też wrzucić do ryżu
wszystko przyprawić po swojemu do smaku pieprzem,solą,papryką,chilli, ziołami prowansalskimi-wg uznania.
przygotować sobie w misce wymieszane:
puszkę groszku zielonego,
puszkę kukurydzy
puszkę pomidorów (bez soku)
paprykę czerwoną surową pokrojoną w kostkę
ogórki konserwowe pokrojone w kostkę wg uznania:5-6 sztuk
do żaroodpornego naczynia (przy tych proporcjach duże to naczynie) włożyć 1/3 ryżu i na to połowę tej naszej „sałatki” i przykryć startym żółtym serem (lub obłożyć plastrami sera żółtego- co tam akurat mamy za serek w lodówce)i znowu na to 1/3 naszego ryżu,druga połowa sałatki i ser żółty a na górę ostatnia warstwa ryżu i dużo sera żółtego.to wszystko dajemy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 15 minut,az się nam serek ładnie stopi.Można jeść z keczupem
Przesłane przez Pirzonek