Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Zapiekanka z pulpetami i brukselką


Składniki:1/2 kg mięsa mielonego
torebka przyprawy knorr do mielonych
torebka mrożonej brukselki (albo 1/2 świeżej)
przecier pomidorowy (ja biorę nieduży słoik takiego własnej roboty)
ser żółty
Wykonanie:
Ugotować brukselkę.Mięso rozprowadzić z przyprawą Knorr (albo zrobić jak na mielone) i formować pulpety.Układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem,żeby nie przywarło,na zmianę z brukselką (taka szachownica),zalać przecierem.Przecieru tyle,żeby przykrywało mięso.Posypać startym serem żółtym.Zapiekać 30 min. w temp.ok.160 stopni.Zapiekanke podawać z ziemniakami, ryżem, makaronem, bułką itp. jak kto woli.
Przesłane przez adrianasz