Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Strogonow


Składniki:
50 dag poledwicy wieprzowej (ponoc ma byc wolowa ale mi wieprzowinka jakos bardziej podchodzi)
25 dag pieczarek,
5 luzek oliwy,
lyzka masla,
1 cebula,
niepelna szklanka smietany 22%.
mala puszka koncentratu pomidorowego,
pol lyzeczki mielonej papryki,
lyzka posiekanej natki,
sol,pieprz,
ryz,ogorek konserwowy
Wykonanie:
Poledwice pokroic w paseczki okolo 1/2 cm na 1/2 cm.podzielic na dwie porcje.cebule pokroic na polplasterki,pieczarki w platki.Na glebokiej patelni rozgrzac maslo i lyzke oliwy,rozmieszac.Zrumienic cebule i pieczarki na dosc duzym ogniu.Przelozyc do rondla.na patelni usmazyc jedna porcje poledwicy,dorzucic do rondla,przesmazyc druga porcje pod koniec posypujac ja maka.wszystko na duzym ogniu.calosc wymieszac w rondlu,dodac smietane koncenrat i przyprawy.Zagotowac.
ryz ugotowac na sypko,rozlozyc na talerzu polewajac mieskiem z sosikiem mieso posypac natka,zjesc z ogorkiem i smakiem.
mozna jesc takze z bulka.
Przesłane przez Jemi