Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Pieczeń z jajkiem


Składniki:
Mięso mielone mieszane(wołowe i wieprzowe) 1/2 kg
2 cebule (jak ktoś lubi można więcej)
2 jajka surowe
namoczona bułka(tak na oko jak do kotletów mielonych)
przyprawy:sól,pieprz,czosnek(może byc sól albo granulowany),maga,wegeta,papryka itp.,jak ktoś lubi można dodac różne zioła
ok 6 jajek na twardo
Wykonanie:
Cebule albo pokroic drobno i udusic,albo grubo i też udusic a póżniej zmielic.Wymieszac wszystko razem(oprócz jajek na twardo) przyprawic do smaku.Ja wykłądam blaszke papierem pergaminowym specjalnym do pieczenia i już jej nie smaruje.Blaszka najlepiej „keksówka” dluga i wąska.Kładziemy na spód warstwe mięsa mielonego,wzdłuż jajka na twardo i przykrywamy mięsem,Przyklepujemy tak zeby dwie warstwy mięsa się skleiły.Pieczemy ok 45 min ale to już indywidualnie od piekarnika mięso musi się troszkę zrumienic ale za długo nie moze się piec bo będzie za suche.Pieczeń można podawac na ciepło jak również na kanapki
Przesłane przez BARBRA