Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Sałatka z rybą


Składniki:
0,5-1 kg filetów z ryby np.mintaja;0,5 kg pieczarek;5 średnich marchewek;5 jajek ugotowanych na twardo;3 cebule;majonez;szczypior .
Wykonanie:
Ugotować poporcjowaną rybę-około 5 min. w zalewie (woda,liść laurowy,ziele angielskie,wegeta,magii-ilość składników na oko,ryba musi przesiąknąć tymi przyprawami,żeby miała smak odpowiedni).Ryba podczas gotowanie nie rozpadnie się,więc bez obaw.Ugotowaną rybę wyjąć i ostudzić.Pieczarki drobno kroimy i smażymy z cebulą-przyprawiamy do smaku.Gotujemy marchewki na miękko i ścieramy je na tarce z dużymi oczkami.Bardzo drobno kroimy jajka.Sałatkę układamy warstwami:ryba,pieczarki,majonez,marchew,jajka,majonez, szczypior.
Przesłane przez magda1