Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Toffik


Składniki:
biszkopt: 3 jajka,2,5łyzki wody,1łyzka octu,3/4szkl cukru,1/2szkl kartoflanki,1/2szkl wrocławskiej,1mały proszek do pieczenia
1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego,0,5l smietanki kremówki 36% lub 30%,orzechy włoskie siekane i płatki migdałowe

Wykonanie:
upiec biszkopta:białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier i żółtka ciągle ubijając.

zmieszać wode z octem i wlac do białek,wsypac mąkę i proszek mieszając na najmniejszych obrotach.wylac na blachę i piec ok 20min.ostudzić.mleko gotować w garnku z wodą dwie godziny (puszka w całości musi być zalana wodą)po ugotowaniu troche ją ostudzić.
biszkopta przekroić na dwie części,przełożyć karmelem z puszki i posypać siekanymi orzechami, przykryc drugą warstwą biszkopta i wyłozyć na nią ubitą śmietanę (bez cukru!!!!)i posypać płatkami migdałowymi.
Nadesłane przez kiniah