Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Ciasto Rafaello Madzi1983


składniki:
3szklanki mleka,
2duże paczki krakersów (przy zakupie uważać, by nie były cebulowe)
1-1.25szklanki cukru,
wiórki kokosowe 200gram,
1cukier waniliowy, 3czubate łyżki mąki ziemniaczanej i 3 czubate łyżki mąki pszennej,
3żółtka,
1-1,5kostki masła
paczuszka migdałów w płatkach,

wykonanie:
2szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym,w innym naczyniu do 1szklanki mleka dać mąkę ziemniazaną i pszenna,rozprowadzić, rozmieszać,następnie dodać żółtka i wlać do gotującego sie mleka(gotujące mleko odstawiam z ognia i następnie dodaje mleko z mąkami i żółtkami)dodać wiórki kokosowe.ugotować budyń.ostudzić.zmiksować masło i do masła dodawać po łyżce budyniu-miksując.na blaszce 24×38 układać 3warstwy krakersów,przekładając je masą. wierzch udekorować płatkami migdałowymi,w tym przepisie jest też napisane,że w praktyce ta osoba od której mama ma ten przepis stosuje 1szklankę cukru oraz 1kostkę masła.
Nadesłane przez Madzia1983