Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Ostry ajvar


Składniki: + Wykonanie:
porcja na ok. 1 litr
Z 3 dużych papryk osunąć nasiona, pokroić na duże części, posmarować oliwą. Podpiec paprykę 30 minut w 160-180 st C razem z pokrojonym 1 dużym bakłażanem. Upieczoną paprykę wrzucić na chwilkę do osolonej zimnej wody i zdjąć skórkę. Sparzyć 2 duże pomidory, zdjąć skórkę, pokroić. Posiekać 2 średnie papryczki chili, 1 dużą cebulę i 2 ząbki czosnku. Wszystkie warzywa zmiksować, dodać trochę oleju lub oliwy, sól, troszkę octu do smaku, ewentualnie słodką paprykę w proszku. Zagotować, gorący kłaść do słoików, pasteryzować 15 minut.

Przesłane przez Ag@