Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Lasagne lub canelloni ze szpinakiem


Składniki:

2 opakowania mrożonego szpinaku
30 dag białego sera
1 cebula
makaron lasagne
30 dag tartego żółtego sera
1 jajko
czosnek
pieprz
sól
sos beszamelowy lub sos pomidorowy

Wykonanie:

Podsmażamy cebulę na oleju, dodajemy mrożony szpinak i dusimy aż się rozmrozi i aż odparuje woda. Zdejmujemy z ognia, dodajemy rozdrobniony biały ser, doprawiamy i jak już przestygnie dodajemy jedno jajo. Taką masą możemy faszerować makaron canelloni (te grube, duże rurki), wtedy układamy je w naczyniu ciasno jeden obok drugiego, zalewamy sosem beszamelowym lub pomidorowym, posypujemy serem żółtym i zapiekamy ok. 50 min w 170st. lub robimy lasagnie, czyli na dnie trochę sosu beszamelowego lub pomidorowego (w przypadku tej lasagnie wg mnie lepszy będzie beszamel), płaty makaronu, szpinak, sos, makaron, szpinak, sos, makaron, sos, ser. Zapiekamy 50 min w 170 st.

Przesłane przez Aaasi@