Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

PAPRYKARZ Z UDEK KURCZAKA


Składniki:
6 udek kurczaka (ja zrobiłam z 3 bo nas tylko 3)
1 czerwona papryka
2 cebule
1 szklanka buliony warzywnego
1/2 szklanka śmietany
3 łyżki koncentratu pomidorowego
3 łyżki smalcu (ja nie miałam, był olej)
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka słodkiej papryki
sól, czarny pieprz, cukier (ja nie dodawałam cukru)

Wykonanie:
Udka umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, wstawić na jedną godzinę do lodówki. Mięso oprószyć mąką, obsmażyć na smalcu, przełożyć do rondla. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulkę pokrojoną w krążki. Do udek przełożyć cebulę, wlać bulion, dusić pod przykryciem ok.45 min. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, mielona paprykę oraz koncentrat pomidorowy, dusić jeszcze 15 min. Pod koniec duszenia wlać śmietanę, wymieszać. Paprykarz doprawić solą, pieprzem i cukrem, posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem.

Przesłane przez trututu