Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Szarlotka z soku jabłkowego.


Składniki na ciasto:
1 i 1/2 szkl. mąki,
100g margaryny Kasi,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżki wody,
1 jajko.

Wykonanie:
Wyrobić ciasto ze wszystkich składników. Wyłożyć na dno i na bokach blaszki po ok. 1cm.

Składniki na masę jabłkową:
1 kg jabłek kwaśnych, niezbyt soczystych,
1 l soku jabłkowego,
3/4 szkl.cukru,
2 budynie waniliowe.

Wykonanie:
Jabłka obrać i pokroić na ćwiartki, naciąć ćwiartki po brzegach. Ułożyć je na cieście naciętym bokiem do góry.
Sok jabłkowy, 3./4 szklanki cukru i budynie ugotować, gorące wlać na ciasto z jabłkami. Piec ok. 1h.

Składniki na bitą śmietanę:
0,5 l śmietany kremówki,
1-2 szt. śmietanfixów,
cukier waniliowy,
tarta czekolada lub wiórki czekoladowe.

Wykonanie:
Ubić śmietanę z śmietanfixami i cukrem waniliowym. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta wyłożyć bitą śmietanę na wierzch ciasta i posypać tartą czekoladą.


Przesłane przez eva