Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Mięso w ketchupie


Składniki – ilości dowolne:
kawałek dowolnego mięsa wieprzowego, ja kupuje łopatkę schab albo szynkę
ketchup
cebula
ogórek kiszony
marchewka (niekoniecznie)
przyprawa do pieczeni

Wykonanie:
Mięso w całości lub pokrojone w plastry doprawiamy przyprawa i smarujemy ketchupem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na to wrzucamy cebulę pokrojoną w cząstki, ogórka w grubsze plastry i marchew w słupki. Pieczemy w około 200-220 stopniach, przez co najmniej godzinę, ale czas musimy sobie dobrać indywidualnie w zależności od rodzaju mięsa i tego czy jest w kawałku czy w plastrach.

Zdjęcie przedstawia potrawę przed włożeniem do piekarnika.





Przesłane przez Ania000