Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Jesienna zupa dyniowa


Składniki:
ćwiartka dużej dyni (ewentualnie pół małej)
1 duża cebula
1 śmietana
4 ząbki czosnku
koperek
masło do smażenia
groszek ptysiowy
sól
pieprz
czerwona słodka, sproszkowana papryka
kostka rosołowa

Wykonanie:
obrać i pokroić w duże kawałki dynię
w dużym garnku na maśle zeszklić poszatkowaną cebulę, dodać dynię, podsmażyć
podlać rosołkiem z 1 kostki bulionowej, dusić pod przykryciem około pół godziny
uzupełnić poziom wody, przyprawić solą, pieprzem i czerwoną papryką, dodać wyciśnięty czosnek na etapie rozgotowanej dyni gotować jeszcze około pół godziny
zmiksować (czasami dynia jest tak pięknie rozgotowana że nie ma już konieczności miksowania)
podawać z groszkiem ptysiowym, kroplą śmietany zaznaczoną w centrum i koperkiem
Smacznego!

Przesłane przez ViktoriaViktoria